Predator (2018) FilmrecensionLåt mig börja med att säga att ingenting går att jämföra med originalet. Det kommer aldrig aldrig att göras en bättre Predatorfilm än den med Schwarzenegger. Jag började kolla på den här filmen med väldigt låga förväntningar. men jag lämnade ändå biografen besviken.

Vad hände med Predator?

För mig är den största förlusten av filmen att Predator slutade vara en ”Batman of villains” där han använder kirurgisk precision och fantastisk prylar att döda och skrämma människor; och istället blev till en meningslös slaktare. Eftersom det här är en massiv film av en stor studio, är det naturligtvis de typiska problemen som följer med sådana produktioner. Det finns tillfällen då detta snabba ”underhållningssystemet” kan kännas ganska dåligt implementerat.

Jacob Tremblay gör dock ett riktigt bra jobb – som vanligt

Aldrig i mitt liv skulle jag tro att en franchise som är så känd för testosteronpumpade män – är den bästa delen av en uppföljaren ett litet barn. oscasrsnominerade Jacob Tremblay; som har alltid visat sig vara en fantastisk ung skådespelare gör även ett riktigt bra jobb här.

Som mellanmjölk

I slutändan har Shane Black regisserat en rolig Blockbuster, om den nu inte hade hetat The Predator. Om filmen hade bytt ut predatorerna och ersatt dem med en annan alien, tror jag att folk skulle ha kunnat se på den här filmen som en solid alien action / komedi från Shane Blacks kreativa sinne. Istället är den här filmen en showcase av hans talanger, samtidigt som han levererar en väldigt rörigt och ljummet tillägg till denna franchise.

The Predator. Bekant men tråkig

Som jag nämnde fanns det inte någonting direkt nytt som erbjuds här. Från idé  till själva genomförandet – kändes allt väldigt bekant. Jag hade visst kul under vissa segment nr jag tittade på denna film, men många av de ”nya” moment sm har implementerats  fungerade inte riktigt för mig. Jag lämnade den här filmen besviken, men har fortfarande haft en anständig upplevelse.